Legale prostitutie wordt verder terug gedrongen in stilte, niet alleen de boeren, visserij etc.

Vandaag in de media dat de beroemde nette sexclub Sauna Diana in Zundert na 44 jaar gaat sluiten omdat er geen sekswerkers meer te krijgen zijn. En dat klopt. De illegaliteit neemt enorm toe en heeft een boost genomen de afgelopen jaren door internet en de corona lockdowns waarin sekswerksters amper of niet geholpen werden door onze overheid.

De legalisatie van sekswerk heeft alleen belastingplicht voor de sekswerksters opgebracht. Steeds meer vergunde raampanden (redlight) staan deels leeg of zijn verdwenen (alle raamprostitutie in Utrecht is weg, en dat geldt ook voor Heerenveen en een behoorlijk percentage van raampanden in Deventer, Nijmegen, Amsterdam, Alkmaar en de jaren daarvoor al in Rotterdam, Den Haag en Arnhem (beroemde Spijkerkwartier voor 100% gesloten). Ook het aantal vergunde bedrijven qua clubs, privehuizen, kamerverhuurbedrijven is de laatste jaren in Nederland sterk gedaald.

Waar onlangs Belgie een nieuwe goede prostitutie wet heeft ingevoerd waarin het vak gelegaliseerd is en sekswerksters daardwerkelijk rechten krijgen, is het in Nederland een drama en wassen neus. Vergunningen die duurder worden en aan strengere eisen moeten voldoen, de illegale markt die amper gecontroleerd of bestreden wordt. Zedenpolitie die steeds meer van de prostitutie tak wordt weggehaald wegens personeelstekort die al jaren achterstanden hebben bij verwerken van aangiftes van verkrachtingen, sexueel grensoverschrijdend gedrag etc.

En dan was gisteren vrijdag nog in het nieuws dat de Nederlandse Bank hun excuses aanbieden voor het slavernij verleden en de rol die die bank daarin gespeeld heeft. Nu ze spelen nog steeds een rol in de slavernij, namelijk het niet volwaardig behandelen van sekswerksters, seks-ondernemers die volledig aan alle strenge wetten voldoen en belasting betalen, die mogen bij banken geen hypotheek aanvraag doen, raken hun bankrekening kwijt als de bank door heeft dat je in de seksnbranche werkt. De roep om hulp is er al jaren, zelfs bij zelfmoorden van sekswerksters in de lockdowns, gaf destijds D66 (de zogenaamde pro-prostitutiepartij) niet thuis met het geven van steun.

Hotels, air b& b’s, vakantieparken zitten vol met illegale sekswerksters en ook de illegale thuisontvangst groeit omdat men kan adverteren online en het grootste reviewforum www.citygirl.nl zie je ook de ervaringen van klanten die de verschillende prostituees bezoeken.

In Utrecht zijn ze 8 jaar bezig geweest om het Zandpad qua raamprostitutie weer te openen, maar met teveel niet realistisch uitvoerbare regels voor een exploitant die dan zelf moet investeren want een bank mag geen lening geven van de Nederlandse Bank, dat het financieel niet haalbaar is of het ondernemersrisico te groot.

Men zegt op gemeente niveau wel meer vergunningen te willen af geven, maar in de praktijk verandert men bestemmingsplannen niet op geschikte panden naar de bestemming prostitutie toe.

Illegaliteit met daarin misstanden als minderjarigheid, gedwongenheid, belastingontduiking, geen controle op hygiene, veilige werkplek etc. neemt daardoor enorm toe.

Maar het is roepende in de woestijn waar de politici struisvogels zijn.

De hoop op echte verbetering vanuit de overheid richting de legale sexbranche is er al lang niet meer bij sekswerksters en exploitanten.

Wij hebben de klanten die legale sekswerksters wel, maar dan moet de illegaliteit wel aangepakt worden en ook meer sekswerksters in de legaliteit willen werken zonder vastgelegd te worden met hun beroep bij de Belastingdienst of gemeentes, waardoor ze zich lasttig kunnen bewegen in hun priveleven of met ander werk.

Wanneer neemt de overheid, de Nederlandse Bank nu eens hun verantwoordelijkheid? Waarschijnlijk niet gezien het gasbevingen Groningendossier, toeslagen affaire met ontvoerde kinderen, boerenaanpak, visserij aanpak. Nederland is geen modern tollerant en veilig land meer voor een groot deel van onze burgers. En dat wordt met ieder jaar erger.

Management www.privehuislacloche.nl, www.privehuishod.nl, www.smstudio-almere.nl

Samenwerkingspartner van o.a. www.citygirl.nl, www.smdome.com, www.privehuizenblog.nl, www.sexdome.nl