Artikel in Algemeen Dagblad: Utrechts bordeel wil voetbalclub van broers Sneijder sponsoren, maar vreest nee van KNVB

In het Algemeen Dagblad van 22 september is onderstaande artikel te lezen. Onder het plaatje is ook het volledige artikel uitgeschreven te lezen!


Een beetje meeliftend op de sponsorseksrel bij FC Emmen, zoekt het Utrechtse privéhuis La Cloche nu ook de publiciteit. Eigenaar Raymond wil bij de voetbalamateurclub DHSC, de club waarbij Wesley en Rodney Sneijder actief zijn, een reclamebord ophangen. Hij wil nu eerst weten of de KNVB dat wel goed vindt.

De voetbalbond vond het namelijk geen goed idee dat betaald voetbalclub FC Emmen een bedrijf van seksspeeltjes als shirtsponsor wilde hebben. Jonge kinderen lopen straks met een logo van het bedrijf op hun borst, was het idee. Dat had de bond liever niet.

Taboe

Raymond van privéhuis La Cloche wil nu ook sponsoren, maar huivert. Anderhalf jaar geleden had hij een sponsorovereenkomst met FC Utrecht, maar die ging om onduidelijke redenen niet door. Mogelijk door de link naar erotiek en prostitutie. ,,Er ligt kennelijk nog steeds een taboe op erotiek. Wehkamp verkoopt al 40 jaar vibrators. Prostitutie is het oudste beroep van de wereld. Maar toch mag het niet van de KNVB.”

Het privéhuis is door DHSC benaderd voor sponsorschap op het Sportpark Wesley Sneijder. ,,Wij willen dat wel”, aldus Raymond. ,,Hopelijk ziet de KNVB het niet als een probleem. Door de coronacrisis zijn veel bedrijven en voetbalverenigingen in financiële problemen gekomen. Het zou de KNVB sieren om anno 2020 niet zo bekrompen te denken.”

Bron: AD.nl