In Utrecht niet, maar in Dordrecht kan het wel: Seksclub Villa Weizigt is nieuwe sponsor van voetbalclub

Eergisteren berichtten wij dat FC Utrecht ons bedrijf niet als sponsor wil hebben, maar het kan dus wel in de voetballerij. Want zo lezen wij in het onderstaande artikel van het AD dat Villa Weizigt de nieuwe sponsor is van een voetbalclub in Dordrecht. Een prima voorbeeld hoe dit op een nette manier kan voor een legaal seksbedrijf. Lees hieronder het hele artikel.

Een opvallende nieuwe sponsor voor de Dordtse voetbalclub GSC/ODS. Langs het hoofdveld van de vereniging wordt sinds kort reclame gemaakt voor seksclub Villa Weizigt. ,,Niks raars aan. Of het nou de patatzaak om de hoek is of dit bedrijf.’’ 

Het was twee, drie jaar geleden een rel van jewelste toen EasyToys zich meldde als shirtsponsor van eredivisieclub FC Emmen. De KNVB wilde niets weten van de sponsordeal van de webshop met seksartikelen en verbood die, omdat het ‘niet gepast’ zou zijn. Later moest de voetbalbond bakzeil halen en inmiddels prijkt de naam van het bedrijf al drie seizoenen op de borst van de spelers.

Met dat gegeven in het achterhoofd zocht de sponsorcommissie van de vereniging contact met het bedrijf aan de Pieter Zeemanweg, dat wel oren bleek te hebben naar een sponsordeal. ,,We proberen overal wat euro’s vandaan te halen. Niks raars aan. Of het nou de patatzaak om de hoek is of dit bedrijf. Gelukkig vond de eigenaresse het ook een goed idee’’, zegt clubvoorzitter Cees den Breejen.

‘Extra klandizie niet nodig’

Zij verwacht niet dat het veel extra klandizie oplevert. ,,Dat hebben we ook helemaal niet nodig, maar het is voor onze naamsbekendheid natuurlijk wel goed’’, zegt de onderneemster, die liever niet heeft dat haar naam bekend wordt. Om te voorkomen dat leden en bezoekers van de club aanstoot nemen aan de reclame, is besloten het bij de naam van het bedrijf alleen te houden, zonder verdere toevoeging.

Het is overigens niet voor het eerst dat de Villa Weizigt een sportclub sponsort. ,,We hebben dat weleens eerder gedaan in Brabant, maar die club was zo slecht − die verloor bijna alles − dat we de tekst veranderd hebben in ‘Bij ons scoor je wel’.’’

Toch waren er wat GSC/ODS’ers die aanstoot namen aan het nieuwsbericht op de clubsite. Dat werd daarom snel verwijderd.